Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten voor 4 personen:
700 g geschoonde spruitjes
|
5 grote zoete-aardappels
|
200 g Goudse belegen komijnekaas |
25 g bieslook
|
50 g panko (Japans broodkruim) of paneermeel
|
Melk of groentesap van de aardappels |
Bereiding: |
Verwarm de oven voor op 200 °C. schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook 15 minuten. Kook de spruitjes in ca. 8 min. beetgaar en giet af. Snijd ondertussen de bieslook grof.
Giet de aardappels af maar bewaar het vocht. Stamp de aardappels tot puree en gebruik hiervoor het bewaarde kookvocht of warme melk.
Meng de aardappelpuree voorzichtig met de spruitjes en bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de ovenschaal. Meng de kaas met de panko en strooi over de stamppot. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.